26 серпня студенти Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука були запрошені на майстер-клас «Гончарне коло», який відбувся під кураторством  Рустема Скибіна, кримськотатарського художника-кераміста, заслуженого майстра народної творчості України, голови громадської організації «El-Cheber».

Рустем Скибін розповів про власний творчий шлях, учителів, які сформували його як мистця, а також про історію виникнення гончарного кола. Одна з учасниць майстер-класу звернула увагу на музичні інструменти, що експонувалися в майстерні разом зі зразками традиційного кримськотатарського посуду. На що Рустем із задоволенням розповів про досвід реконструкції традиційних кримськотатарських музичних інструментів та виконав на одному з них декілька традиційних кримськотатарських і кавказьких мелодій.

На переконання Рустема, пам’ять предків – найцінніше, що є в народу.

Поки жива культура – живий і народ. Тому так важливо берегти, розвивати і популяризувати культуру, яка дає можливість усвідомити власну ідентичність.

Присутні гості, серед них і студенти кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури та металу, із захопленням оглядали наявні в майстерні вироби та спробували створити власні піали на традиційному ручному механічному колі.

Дякуємо Рустему Скибіну за атмосферну та цікаву зустріч!

Юлія Роїк,
завідувач лабораторії
кафедри художньої кераміки, дерева,
скульптури та металу
КДАДПМД ім. Михайла Бойчука