17 лютого 2023 року за підтримки Посольства України в Латвії та Будинку Європейського Союзу в Ризі відбулося відкриття виставки «Коріння української душі» творчих робіт студентів Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука під кураторством Марії Зенькової і Володимира Хижинського. До експозиції увійшли зразки текстильних виробів із традиційною українською символікою, декоративні панно, виконані в різних техніках вишивки, твори в техніці гарячої емалі, керамічні твори тощо. Представлено переважно мистецькі твори, в яких простежується спадкоємність українських народних традицій, що формувалися століттями.
У відкритті виставки взяли участь Посол України в Латвії Олександр Міщенко, Голова представництва Європейської комісії в Латвії Зане Петре та куратор виставки Марія Зенькова.
З 15 вересня – 03 жовтня 2023 виставка проходила в будинку творчості польських журналістів SDP (STOWARZYSZENIE DZIENNIKARZY POLSKICH DOM PRACY TWÓRCZEJ w Kazimierzu Dolnym) Дім творчості в Казімєжу Дольнім у старовинному польському містечку Казімєж Дольний поблизу Любліна, в Польщі
Наразі йде підготовка до відкриття виставки в новому місці