Студентки кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури і металу Карина Сулім, Анастасія Дерев’янко та Даріна Барткова під керівництвом старшого викладача кафедри Іллі Остаповича Поп’юка долучилися до спільного проєкту 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» та Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну під назвою «Барви Холодного Яру».

Мета проєкту – перетворити, здобуті на полі бою трофеї Холодноярців, на справжні художні витвори мистецтва, що згодом будуть розіграні серед небайдужих українців, які донатять на потреби воїнів 93-ї ОМБр.

Анастасія Деревʼянко з кришок від гільз створила два підсвічники, схожі на дрони, які підхопив вітер, та несе їх до перемоги. Це символізує та втілює віру, що навіть сили природи допомагають нам».

Карина Сулім назвала свій витвір «Мистецтво – плід чужого болю», що символізує незламність людини, здатність перетворити біль і жах у витвір мистецтва, спонукає глядача глибше дивитись на речі.

Даріна Барткова у своїй роботі з кованими маками, вбачає символ пам’яті за загиблими українськими захисниками, героями, та тими, хто продовжує боротьбу за волю, людей, культуру та традиції України.

Свій внесок зробив і сам майстер художнього ковальства Ілля Остапович Поп’юк, зробивши з гільзи декоративну вазу, яка нагадує густе переплетене віття прадавнього лісу.