У межах Kyiv Design Week x Лекторіум Бойчука представляємо Вашій увазі лекційну програму першого дня (1 вересня 2024 року):
16:00 — Відкриття / Презентація Лекторіуму
16:30 — МОТ: Мистецтво, яке йде до людей /Юлія Сосновська.
Юлія Сосновська – комунікаційниця у don’t Take Fake та DTF Agency. Займається створенням власних проєктів команди — бренд-шоу та фестиваль вуличної культури don’t Take Fake, конференція про бренди і креативність DTF Conference, спортивний фестиваль Double Triple Fest, музичний кемп Mirage Camp, а також працює з комерційними брендами, розробляючи комунікаційні платформи, колаборації та івенти. Лекторка школи комунікацій Bazilik.
18:00 — Емпатія та метамодерн в українському дизайні / Олексій Чекаль.
Олексій Чекаль — український дизайнер, типограф, каліграф, професор Флорентійської класичної академії мистецтв, науковий співробітник «Музею книги і друкарства України». Мандруючи світом та Україною Олексій, як дизайнер, вирішує незвичайні завдання на стику шрифтових, наукових, філологічних, релігійних та історичних проєктів. Навички у сфері міжкультурних та міжрелігійних відносин дозволяють йому працювати з клієнтами різних християнських конфесій (православ’я, католицизм, протестантизм), для іудаїки та мусульманських видань. Багато часу дизайнер приділяє українській ідентичності у візуальному просторі країни.
19:30 — Від створення логотипу до дизайну потяга / Дмитро Новіков.
Дмитро Новіков – промисловий, транспортний, графічний дизайнер.
20+ років досвіду створення та супроводу міжнародних брендів. 20+ успішних кейсів по всьому світу.
Art Director (Product design lead) Dmytro Novikov Design studio.
Випускник IED Istituto Europeo di Design (Torino, Italia).
Має міжнародні нагороди – Good Design Award, iF Product Design Award, Design Plus Award, Bombardier International Design Competition, Opus Design Award.
Друзі та партнери Лекторіуму:
Видавництво ArtHuss / arthuss.com.ua
Асоціація дизайнерів-графіків 4th Block
Telegraf.Design
CASES
Вхід вільний, але за умови обов’язкової реєстрації:
Лекції відбуватимуться 1 вересня 2024 року, за адресою м. Київ, вул. М. Бойчука, 32, КДАДПМД ім. М. Бойчука
Про проєкт:
Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука разом з Асоціацією Design4Ukraine представляють освітній проєкт «Лекторіум Бойчука» для підтримки Академії після російського ракетного удару 25 березня 2024, у результаті якого зруйновано один з корпусів.
«Лекторіум Бойчука» відбувається у форматі лекцій, творчих зустрічей та воркшопів з відомими дизайнерами, художниками, креативними людьми, з метою залучення ширшої авдиторії до Академії, аби швидше відбудувати корпуси і перезапустити учбовий процес. Будуть проводитися зустрічі з відомими діячами у сферах дизайну, типографії та летерингу, ілюстрації, мистецтва та креативу.
Задонатити (за бажанням) на відбудову КДАДПМД ім. М. Бойчука:
Будемо дуже вдячні за любу допомогу!