У межах Kyiv Design Week x Лекторіум Бойчука представляємо Вашій увазі лекційну програму третього дня (3 вересня 2024 року):
16:30 — Креатив під час війни / Артем Гусєв.
Артем Гусєв – дизайнер і креативний директор, засновник креативної лабораторії Gusev Art Lab, де разом із командою працює над соціально-важливими креативними проєктами. Член клубу арт директорів України ADC*UA та регулярно приймає участь у суддівстві креативних проєктів. З початком повномасштабного вторгнення Артем веде графічний щоденник війни у себе в Інстаграм (@gusev_art), одна з робіт якого стала основою дизайну пакування для проєкту United24 «Міць. Українська кам’яна».
18:00 — Камʼяні вишиванки Нової Каховки / Ліза Євсеєва.
Ліза Євсеєва, магістр архітектури КНУБА, випускниця курсу «Urban Heritage Strategies» IHS Rotterdam, співзасновниця НГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини», членкиня консультативної експертної ради при Херсонській обласній військовій адміністрації. Працює в дослідницькому і практичному полі щодо проєктів збереження спадщини, враховуючи виклики декомунізації, деколонізації, війни. В теперішньому часі є авторкою та кураторкою проєкту «Окупована спадщина півдня України: кам’яні вишиванки Нової Каховки», що представляє собою виставку, лекції та воркшоп з автентичної монументальної техніки. Проєкт охопив більше 25 міст України та Європейського Союзу.
19:30 — Продуктовий дизайн: методологія розробки продукту бренда / Аліна Качоровська.
Аліна Качоровська (Очеретяна) – українська дизайнерка взуття та аксесуарів. Співзасновниця і CEO холдингу Kacho Group та креативна директорка бренду Kachorovska.
Друзі та партнери Лекторіуму:
Асоціація дизайнерів-графіків 4th Block
Вхід вільний, але за умови обов’язкової реєстрації:
Лекції відбуватимуться 3 вересня 2024 року, за адресою м. Київ, вул. М. Бойчука, 32, КДАДПМД ім. М. Бойчука
Про проєкт:
Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука разом з Асоціацією Design4Ukraine представляють освітній проєкт «Лекторіум Бойчука» для підтримки Академії після російського ракетного удару 25 березня 2024, у результаті якого зруйновано один з корпусів.
«Лекторіум Бойчука» відбувається у форматі лекцій, творчих зустрічей та воркшопів з відомими дизайнерами, художниками, креативними людьми, з метою залучення ширшої авдиторії до Академії, аби швидше відбудувати корпуси і перезапустити учбовий процес. Будуть проводитися зустрічі з відомими діячами у сферах дизайну, типографії та летерингу, ілюстрації, мистецтва та креативу.
Задонатити (за бажанням) на відбудову КДАДПМД ім. М. Бойчука:
Будемо дуже вдячні за любу допомогу!