Вадим Адільйович Абизов (17.12.1955 – 04.09.2024)

З глибоким сумом повідомляємо про смерть великого друга Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, Вадима Адільйовича Абизова, який відійшов у засвіти 04 вересня 2024 року.

Доктор архітектури, професор, відомий вчений, громадський діяч, педагог, член Правління Національної спілки архітекторів України (1999 р.), Заслужений архітектор України, академік Української академії архітектури (2009 р.) та член Національного комітету міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних поселень ЮНЕСКО, Вадим Адільйович у період 2006–2008 років був ректором КДАДПМіД ім. М. Бойчука, а потім продовжував брати активну участь у житті академії, зокрема як голова державної екзаменаційної комісії із захисту магістерських кваліфікаційних робіт спеціальності 022 Дизайн.

Яскрава, непересічна особистість, автор 6 монографій, винаходів, близько 80 проєктів будівель і містобудівних комплексів та 200 друкованих наукових праць з питань розвитку архітектури та містобудування, сучасного дизайну, реформування житлової політики України, теорії та практики дизайну тощо, Вадим Адільйович зробив неоціненний вклад у розвиток української теорії та методології архітектури і дизайну.

Як щира і доброзичлива людина він завжди залюбки ділився своїми знаннями та досвідом зі студентами та колегами, повсякчас був ввічливим та чуйним.

Адміністрація і колектив КДАДПМіД ім. М. Бойчука висловлюють щире співчуття родині та друзям Вадима Адільйовича. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.