Сьогодні у Національному музеї «Київської картинної галереї» відкрилася розкішна виставка «Світло. Тінь. Час» великого майстра, скульптора, народного художника України, професора кафедри художньої кераміки, декоративного дерева, скульптури та металу Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, Миколи Білика.

Скульптурні композиції митця зібрали численну кількість глядачів, які тіснили один одного під час уважного неспішного споглядання. Виставка зосереджує увагу на кількох наскрізних для художника темах: національної історії, до якої він звертається у пам’ятках та станковій скульптурі, природи, як основи людського буття, що розкривається через людські постаті та пластичні форми, та самої скульптури – дивовижного виду мистецтва, яке вміщує в собі діапазон авторської фантазії й особливе розуміння простору.

Роботи виконані у різних матеріалах: бронзі, мармурі, кераміці, дереві. Вражає різноманіття самої пластики, де в одних творах зберігаються традиційність статичного об’єму та чітка окресленість форм, в інших-переважають фактурність поверхні та виразна декоративність силуетів.

Під час відкриття виставки президент НАМ України Віктор Сидоренко вручив Золоту медаль НАМ України Миколі Білику за значний внесок у становлення візуального українського мистецтва.

Вітаємо пана Миколу та бажаємо успіхів у подальшій творчій праці!